Značku KLASA získá 19 nových produktů včetně těch z Pardubického kraje

Prestižní ocenění KLASA budeme vídat na dalších 19 výrobcích. Do seznamu čítajícího aktuálně celkem 960 produktů od 244 českých a moravských výrobců se nově zařadí mj. za studena lisované nápojové koncentráty nebo třeba masové a uzenářské speciality z tuzemských chovů.

Logo KLASA na obalech pomáhá spotřebitelům v orientaci na trhu a snazší identifikaci kvalitních produktů. Posuzováním jejich kvalit je pověřena hodnotitelská komise složená z odborníků v oblasti potravinářství. Udělením značky KLASA ale celý proces nekončí. Po celou dobu platnosti certifikátu jsou držitelé kontrolováni Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí a Státní veterinární správou. Díky pečlivému předvýběru tak mají zákazníci jistotu, že vybrali správně.

Nově oceněnými výrobky jsou:

Brambory vařené krájené

Červená řepa vařená celá

  • Fruit servis s.r.o.

Oceněné brambory i řepa jsou loupány za využití moderních technologií. Neobsahují přidané konzervanty, sůl ani barviva. Zpracování ovoce a zeleniny se společnost Fruit servis s.r.o. věnuje od roku 2011. Především díky prověřeným dodavatelům, dobrému zázemí společnosti a zkušeným zaměstnancům, kteří ovoci a zelenině rozumí, mají výrobky požadovanou kvalitu.

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Českodvorské škvarky s vepřovým sádlem

  • POTRAVINY VYSOČINA s.r.o.

Oceněné výrobky jsou vyráběny výhradně z českého masa a z vlastní porážky společnosti. Neobsahují konzervanty a přidané látky. Jsou vyrobeny dle tradičních, staročeských receptur s velkým podílem ruční práce. Společnost zahájila svou činnost v roce 1992 porážkou skotu a vepřů a prodejem masa. V roce 2003 byla výroba přesunuta do nově zakoupených a zrekonstruovaných prostor v obci Český dvůr nedaleko Havlíčkova Brodu. Díky prostorům s větší výrobní kapacitou a lepšímu technickému vybavení byl následně sortiment rozšířen o výrobu masných uzenářských výrobků.

 

Ovocný nápojový koncentrát Jablko s dužinou

Ovocný nápojový koncentrát Jablko – Višeň

  • FRUTIGO s.r.o.

Oba oceněné výrobky jsou vyrobeny ze surovin výhradně od českých pěstitelů. Všechny suroviny jsou zpracovány maximálně šetrně a v souladu se životním prostředím. Konzervace probíhá velmi šetrnou pasterizací bez konzervantů a bez přidaného cukru s využitím přirozeně se vyskytujících cukrů. Společnost FRUTIGO s.r.o. byla založena v roce 2015 jako nástupnická firma společnosti FRAPO CZ s.r.o. Je tradičním českým zpracovatelem a výrobcem produktů vysoké kvality s certifikací BIO a v konvenční kvalitě se zaměřením na výrobu ovocných a zeleninových koncentrátů, sirupů a šťáv s historií výroby již od roku 1938. Společnost realizuje svoji činnost v provozovně ve výrobním areálu v Chrasti u Chrudimě, kde probíhá zpracování.

Česneková kýta

Zauzená vepřová kýta je posypána plátky sušeného česneku. Díky uzení dřevem se rozvine chuť a vůně masa s česnekovým nádechem.

Pečeně debrecínská

Celé kusy vepřových pečení jsou ručně uzavřeny do forem, které vytvoří na povrchu zajímavé žebrování. Po uvaření se potírá paprikou a následně zaudí. Dřevo dodá lehce kouřový nádech.

Pečené koleno

Jedinečnost pečeného kolena spočívá v propracovaném procesu, kdy se maso nakládá, dále vaří, peče a udí. Výsledný výrobek vyniká nezaměnitelnou chutí uzeného masa a lahodnou vůní.

Tlačenka

Je vyráběna tradičním způsobem za použití surovin jako při domácí zabíjačce – vepřového kolene, kůže, laloku, vepřového jazyka, srdce a vývaru z tohoto masa. K dochucení slouží směs pepře, majoránky, česneku a soli.

  • KADLČEK s.r.o.

Rodinná firma na moravském Slovácku vznikla v roce 1990. Zabývá se výrobou uzenářských výrobků, polotovarů a prodejem masa. Kvalitní vepřové a hovězí maso odebírá od českých jatek. Prodej masa a uzenin je realizován ve vlastní prodejně v Dolním Němčí a dále je zajištěn rozvoz vlastním chladícím automobilem do prodejen a gastro provozoven v okolí měst Uherské Hradiště, Uherský Brod, Hodonín a Zlín. Uzení výrobků probíhá na kvalitních bukových špalcích bez kůry a suků.

MOJE MASO – BIO VEPŘOVÁ KRKOVICE MARINOVANÁ

Na výrobu BIO krkovice s Country marinádou bylo použito vepřové maso z ekologického zemědělství a BIO marináda složená ze slunečnicového oleje s bylinkami, česnekem a příjemně jemně pálivou paprikou.

MOJE MASO – JELENÍ KÝTA MARINOVANÁ POMERANČ – PEPŘ

Oceněný steak z jelení kýty pochází z české zvěřiny. Je ochucený moderní pomerančovou marinádou s pepřem, která neobsahuje konzervanty, barviva ani glutamáty.

  • ASPIUS spol. s r.o.

Výrobcem je česká rodinná firma ASPIUS spol. s r.o. založená v roce 2002. Zaměřuje se na zpracování a prodej kvalitních mas z České republiky i celého světa. Podnik je držitelem IFS a BIO certifikace.

BezVa Zázvor

Za studena lisovaný nápojový koncentrát s vysokým obsahem medu a s kousky zázvoru určený k přípravě nealkoholického nápoje.

BezVa Aloe Vera a Levandule

Za studena lisovaný nápojový koncentrát s kousky aloe vera, extraktu z levandule a květy slézu maurského.

BezVa Pampeliška a Lípa

Za studena lisovaný nápojový koncentrát s medem, kousky kořene pampelišky, květy měsíčku lékařského a s extraktem lipového květu.

  • MADAMI s.r.o.

Výrobce působí v potravinářském průmyslu od roku 1994. S poctivostí a důvěrou se ve východních Čechách věnuje vlastnímu vývoji a výrobě originálních ovocných produktů, BezVa limonád, šťavnatých čajů, horkého ovoce a jiných dobrot. Posláním firmy je prostřednictvím produktů s vysokým podílem přírodních surovin a zachováním důležitých výživových hodnot budovat pro širokou veřejnost značku, která je synonymem vyvážené chuti a vůně.

Brambory loupané vakuované – čtvrtky

  • Frýdecká bramborárna, s.r.o.

Brambory jsou krájeny ručně, a proto jsou všechny téměř stejné velikosti a bez odřezků, které vznikají při strojovém krájení. Díky vhodně zvoleným odrůdám vhodným pro toto zpracování neztrácí ani vakuováním svou kvalitu. Rodinná firma se zaměřením na výrobu čerstvých polotovarů z brambor a zeleniny zásobuje všechny druhy gastronomických zařízení od restaurací, přes školy a nemocnice, až po velké závodní kuchyně. Klade důraz na kvalitu suroviny, kterou nakupují od lokálních, ale i zahraničních pěstitelů, které mnohdy osobně objíždí a vybírají. Se zpracováním brambor mají zkušenosti 20 let.

Hlíva ústřičná čerstvá

  • Rudolf Ryzner

Pěstírna v Kojátkách je pěstírna s tradicí trvající už půl století. Pro pěstování využívá výhradně český substrát. Kromě výroby hlívy ústřičné obhospodařuje totiž 87 hektarů zemědělské půdy, na které pěstuje veškeré suroviny pro výrobu substrátu i sadby, čímž je plně pod kontrolou obsah reziduí pesticidů ve vypěstované hlívě. Ročně vypěstují 60 až 100 tun hlívy ústřičné.

Medovník originál Classic

Medovník originál Pikao

  • VIZARD s.r.o.

Medovník originál je první dort svého typu, který byl na český trh uvedený, a to již v roce 1997, kdy také získal ochrannou registrační známku. Je vyrobený s vysokým podílem ruční práce podle tradiční staroslovanské receptury z pěti samostatných medových plátů, proložených dvěma druhy krémů. Další variantou tohoto výrobku je Medovník originál Pikao. Výrobce dortů, rodinná společnost VIZARD s.r.o., byla založena v roce 1996 manželi Chybovskými, kteří pocházejí z Ruska a dodnes jsou majiteli firmy. Z původních třech rodinných příslušníků se společnost do dnešních dnů rozrostla na 101 zaměstnanců. Měsíčně vyrábí přes 100 000 kusů medových dortů.

Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů najdete na stránkách www.eklasa.cz.


Převzato z szif.cz

Přihlaste se k odběru aktualit

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Napište nám